Składniki:
100 g mlecznej czekolady
2 łyżki miodu
50 g masła
ok. 30 g poppingu amarantusowego
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka kakao
bakalie (dałam mieszankę studencką)
Wykonanie:
50g czekolady roztopiłam z masłem i miodem. Garść bakalii pokroiłam na drobne kawałki. Do masy czekoladowej dodałam popping amarantusowy i bakalie, dokładnie wymieszałam i rozłożyłam w wyłożonej folią foremce. Wyrównałam i na wierzch położyłam pozostałe bakalie.
Pozostała czekoladę rozpuściłam z mlekiem i kakao. Chwilę gotowałam, by masa zgęstniała i taką gęstniejącą masę wylałam na bakalie.
Po wystygnięciu wsadziłam na noc do zamrażarnia. Rano wyciągnęłam i pokroiłam na małe kawałki.
Zdrowa alternatywa dla sklepowych batoników wypełnionych różnymi dodatkami, których wcale nie mamy ochoty spożywać. Przetestowane na synu, więc mogę polecić takie słodkości dla dzieci :) .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz